A Palóc Ring kialakítása

Egyesületünk célja

Egyesületünk célja a gokart motorsport népszerűsítése, megismertetése a széles rétegekkel, a szabadidős tevékenység, a fiatalok egészséges sport elfoglaltságának elősegítése, a gokart versenysport népszerűsítése, a nemzetközi gokart sportkapcsolatok ápolása. A fialatok egészséges életmódra nevelése, a kábítószer használat elleni fellépés elősegítése.

Egyesületünk tevékenysége

Egyesületünk tevékenysége gokart sportpálya és létesítményei üzemeltetése, hazai és nemzetközi versenyek és tömegsport rendezvények szervezése, reklám és marketing tevékenység végzése, technikai eszközök és ingatlanok bérbeadása, hasznosítása, vezetéstechnikai képzések tartása.

Palóc Ring

Nógrád megye idegenforgalmi attrakciók tekintetében egyike hazánk természeti, történelmi, népművészeti értékekben gazdag területeinek, ugyanakkor meglehetősen alacsony turisztikai forgalmat tud felmutatni. A vendégéjszakák száma a megyében meglehetősen alacsony. A térség turisztikai potenciáljának hasznosításához szükség van olyan attrakciók létrehozására, mely alkalmas a látogatottság és a turizmusból származó bevételek növelésére, valamint a szezonalitás csökkentésére. A Drégely és Környéke Kulturális és Szabadidő Egyesület kidolgozott egy olyan projekt-javaslatot az aktív turizmus területén, mely a Nyugat-Nógrádi desztinációban hozzájárulhat az idegenforgalom fellendítéséhez. A projekt megvalósítási helyszíne Balassagyarmat város központjától 5 km-re, Patvarc község külterületén található. A projekt tartalma egy tematikus park kialakításának első lépcsője, melynek fő eleme egy 1064 méter hosszú megfelelően burkolt, aszfaltozott pálya. A pályát elektromos járművek használatára tervezik, és beszerzésre kerül 5 db elektromos gokart, 1 db elektromos motor, 2 db elektromos kerékpár és 2 db elektromos roller. Ezek a járművek környezetbarát technológiával működnek, zéró károsanyag-kibocsátással, így a vezetési élmény mellett környezettudatossági üzenet is közvetítenek. A projekt által létrehozott szolgáltatáscsomag aktív szabadidő-eltöltési élmény biztosít a látogatóknak, melynek tartalma: – vezetési élmény elektromos járművekkel – vezetés-biztonsági, vezetés- technikai tréningek – pályabérlés lehetősége – különböző rendezvények helyszíne (motorsport szerelmeseinek találkozója, születésnapi rendezvények, legénybúcsúk, leánybúcsúk, iskolai osztálykirándulások, modellezők stb) Az attrakció szolgáltatásainak célcsoportjai: – Fiatal és középkorú férfiak – Gyermekes családok – Motor-sportos szakmai célközönség – Iskolai osztályok, ifjúsági csoportok A „PalócRing” elnevezésű e-pálya az év 306 napján nyitva lesz, heti 6 napon, napi legalább 8 órán át (időjárás függvényében), ami hozzájárul a desztináció turisztikai szezonalitásának csökkentéséhez. A projekt célja – látogatók számának növelése a térségben – együttműködés bővítése a térség turisztikai attrakcióival, szolgáltatóival a forgalomnövelés érdekében A projekt közvetett célja a turizmus multiplikátor hatásának kihasználása, mely hozzájárul a térség gazdasági fejlődéséhez, hiszen a turisták költése az elsődleges turisztikai vállalkozásokon kívül befolyásol sok más ágazatot is.

Projekt

A kedvezményezett neve: Drégely és Környéke Kulturális és Szabadidő Egyesület

A projekt címe: Palóc Ring kialakítása

A szerződött támogatás összege: 436 752 568 Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100

A projekt tervezett időtartama: 2020.07.15 – 2022.09.30

A projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-16-NG1-2019-00016

A projekt a Széchenyi2020 keretében valósul meg.

infoblokk kedv final cmyk erfa

Kérdése van?

+36 30 608 5745

Gyors választ vagy időpontot szeretne foglalni? Hívjon minket!

ringpaloc@gmail.com

Keressen minket emailben!